top of page

Workshop tekenen met kleurpotlood

Wil jij leren tekenen maar weet je niet waar je moet beginnen?
Tijdens een workshop tekenen met kleurpotlood leer je basistechnieken van het tekenen met kleurpotlood.

Workshop realistisch natuurtekenen

Tijdens deze workshop leer je basistechnieken van het tekenen met kleurpotlood. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het tekenen van een veer en een oog.

Waar begin je? Welke kleuren gebruik je? Hoe meng je ze?

In twee keer 2.5 uur maak je kennis met verschillende materialen. Rebecca Engels vertelt je over haar favoriete soorten papier en potloden en laat allerlei andere tools zien die van pas komen tijdens het tekenen met kleurpotlood. Ze laat je zien en ervaren hoe de verschillende materialen werken en hoe je stap voor stap een realistische tekening maakt. Je gaat vooral zelf lekker aan de slag! Je doet een aantal oefeningen met kleurpotlood om te ontdekken hoe het werkt.

Deelnemers zijn vaak verbaasd over hun eigen kunnen! Tijdens het tekenen met kleurpotlood is er altijd een moment dat je denkt ‘dit gaat niet lukken’. Rebecca helpt je door dit moment heen te werken en door te gaan. Dan zul je zien dat je verrassende resultaten kunt behalen.

Alle materialen zullen aanwezig zijn bij de workshop.

Heb je na de workshops de smaak te pakken? Meld je dan ook aan voor de tekencursus waarin je in 6 lessen een plant of dier naar keuze tekent.

Voor wie? Vanaf 18 jaar tot 100 jaar, beginners of al met iets meer ervaring
Maximaal 10 personen

Bekijk alle data hieronder!


Kosten: €85,- voor 2 avonden of middagen incl. materialen en hapje & drankje.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.​

Dagworkshop botanisch tekenen

Botanisch tekenen is het natuurgetrouw vastleggen van een plant, bloem of vrucht. Klinkt moeilijk, maar hoeft het niet te zijn. In deze tekenworkshop met kleurpotlood leer je hoe je het aan kunt pakken.

 

Ken je dat gevoel dat je het wel wilt gaan doen maar niet goed weet hoe? Hierdoor ontstaat er een steeds grotere drempel om te gaan tekenen en uiteindelijk kan je je er niet toe zetten. Maar in deze tekenworkshop helpt docente Rebecca Engels je over de drempel heen. Met kleine tips en adviezen kun je door en maak je op deze dag jouw tekening helemaal af.

 

Rebecca zorgt voor afbeeldingen van verschillende planten, bloemen en meer om uit te kiezen. Heb je zelf een idee? Stuur deze dan van tevoren even naar Rebecca, dan kijkt zij mee of deze geschikt is. Ervaring met tekenen is niet nodig! Iedereen gaat aan de slag op zijn of haar niveau. 

 

Vrijdag 5 juli van 10:00 - 15:00 uur.

Zaterdag 10 augustus van 10:00 - 15:00 uur.

Kosten: €84,-

Locatie: Weeshuismuseum, Culemborg

 

Bij mooi weer nemen we plaats in de tuin, nadat we verzamelen bij de kassa van het weeshuis. Lunch kun je zelf meenemen, of halen in het restaurant.

 

Minimaal 6 deelnemers

Maximaal 10 deelnemers

Inschrijven

bottom of page